2015-03-03 Kostely v Ústí nad Labem 8. část - Kostel Nanebevzetí Panny Marie

Název

2015-03-03 Kostely v Ústí nad Labem 8. část - Kostel Nanebevzetí Panny Marie

Popis

Závěrečná část seriálu o kostelech v Ústí nad Labem je o kostele Nanebevzetí Panny Marie, který je známý také jako "Šikmý kostel". Je to římskokatolický arciděkanský kostel, který se nachází v centru města pod Mírovým náměstím. Byl postaven kolem roku 1318 německými kolonisty. Po zničení husity obnovován v letech 1450-1530, dnešní podoba pochází z konce 19.století, kdy byl přestavěn v novogotickém stylu. Při bombardování města v roce 1945 byl vážně poškozen a od té doby má výrazně vychýlenou průčelní věž. Je to prý čtvrtá nejšikmější věž na světě. Nyní se ukázalo, že věž je od osy vychýlena o tři centimetry více, něž se dosud uvádělo. Přístroje nově naměřily 200,9 cm. Za pomoci nejmodernější techniky to naměřil ústecký architekt Zdeněk Havlík. V kostel se nachází zvon Zuzana, který je s dolním průměrem165 cm největším zvonem okresu Ústí nad Labem.

Období

Statistiky

  • 81 fotek
  • 5 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-03-03 Kostely v Ústí nad Labem 8. část - Kostel Nanebevzetí Panny Marie
Komentáře Přidat