2015-02-06 Kostely v Ústí nad Labem 3. část - Kostel Nejsvětější Trojice na Střekově

Název

2015-02-06 Kostely v Ústí nad Labem 3. část - Kostel Nejsvětější Trojice na Střekově

Popis

Kostel stojí nad Žukovovou ulicí, v rozštěpu mezi ní a Jeseniovou. Od konce 80. let 20. století ho při pohledu z města zakrývá panelový dům. Farní kostel Nejsvětější Trojice na Střekově byl postaven s podporou Georga Schichta, majitele někdejší největší továrny na zpracování tuků v Evropě, nyní Setuza, (proslavená také privatizací p. Pitrem), v letech 1901-1903. Základní kámen byl položen 19.5.1901, svěcení proběhlo 1.7.1903. Projekt v novobarokním slohu vypracoval teplický architekt Max von Loos. Kostel přestál bez větších škod bombardování na konci II. světové války. Po jejím skončení postupně silně chátral. Velkou opravou prošel na konci 90, let 20. století, dodnes plní farní funkci pravobřežní části města a přilehlé obce. Z většiny snímků je zvláště patrné, že toto zimní období je opravdu vhodné na focení takových objektů, protože v létě by pro zelené stromy z mnoha míst nebyl kostel vlastně viděn. Posledních 5 snímků jsem fotil s přilehlého vrchu Sedlo, hledal jsem nějaký pohled shora na kostel a na město.

Období

Statistiky

  • 31 fotek
  • 12 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
V májové AKCI nyní máte fotoknihy s 25% a větší vyvolané fotky, vč. všech plakátů s 27% slevou. Neváhejte slevy využít. A nově nemusíte zadávat žádný kód. Slevu na produkty v akci získáte automaticky. Akce platí do 5. 5. 2024
Získat slevu

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-02-06 Kostely v Ústí nad Labem 3. část - Kostel Nejsvětější Trojice na Střekově
Komentáře Přidat