2015-02-05 Kostely v Ústí nad Labem 1. část - Kostel sv. Václava ve Skoroticích

Název

2015-02-05 Kostely v Ústí nad Labem 1. část - Kostel sv. Václava ve Skoroticích

Popis

Nějak mě pobolívá noha, ale abych doma nehnil, využil jsem dnešního, vyjímečně krásného počasí v UL a udělal si menší procházku do okrajové čtvrti UL a nafotil 1. kostel z pěti z okrajových čtvrtí UL. Teď je na to vhodná doba, kostely jsou odhalené, protože opadané stromy nebrání výhledu. Tři zbývající ze středu města zatím vynechám, tam okolo žádné stromy nejsou. Tak tedy "Kostel sv. Václava" ve Skoroticích. Ten byl postaven v letech 1748 - 1755 na místě staršího kostela doloženého již v roce 1352. Jedná se o jednolodní obdélníkovou stavbu s polokruhovým presbytářem. Skorotice jsou od roku 1980 součástí krajského města Ústí n.L. Stavbu obklopuje starý skorotický hřbitov, je farním kostelem zdejší římskokatolické farnosti a pravidelně se zde konají bohoslužby (první sobotu a třetí neděli v měsíci). U kostela rostou čtyři památné stromy lípy velkolisté, chráněné od roku 1994. Mezi nimi stojí barokní krucifix.

Období

Statistiky

  • 40 fotek
  • 13 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-02-05 Kostely v Ústí nad Labem 1. část - Kostel sv. Václava ve Skoroticích
Komentáře Přidat