2016-06-16 Hluboká nad Vltavou a jeho zámek

Název

2016-06-16 Hluboká nad Vltavou a jeho zámek

Popis

Zámek Hluboká nad Vltavou vypadá naprosto pohádkově a jistě by nikdo neodmítl bydlení v tak krásném sídle. Pravé zámecké bydlení se vám nejspíše již nesplní, ale prohlídku bohatých interiérů a zámeckého parku si nenechte ujít. Současná podoba zámku vznikala během let 1840 – 1871 a velkým vzorem přestavby se stal královský zámek Windsor.

Naši národní kulturní památku zámek Hluboká najdete na příkrém ostrohu nad řekou Vltava, blízko Českých Budějovic. Na výlet si vyhraďte alespoň jeden den, protože Hluboká nad Vltavou vám nabízí hned několik prohlídkových okruhů, které určitě přivítáte s nadšením. Po seznámení s interiéry se vydejte do zámeckého parku s cizokrajnými dřevinami nebo na věž z nádherným výhledem na krajinu kolem. Velmi pěkně připravená je i Alšova jihočeská galerie, která je umístěna v neogotické jízdárně. Kvalitní a významné sbírky českého gotického, moderního a současného umění doplňuje i soubor nizozemského a evropského malířského umění. Mezi zajímavé exponáty patří gotické madony.
Hluboká se ocitla v držení českých králů až do časů Karla IV. Potom zámek vlastnilo několik významných šlechtických rodů, mezi nimi například Pernštejnové, páni z Hradce, Malovci z Malovic a Schwarzenberkové. Zajímavostí je, že ačkoliv nebyla Hluboká nikdy loveckým zámkem ani hradem, využívala se jako základna pro každoroční uskutečnění hlubocké honební sezóny. Stávalo se tak ve druhé polovině 19. století, před první světovou válkou a za první republiky. Honitbu pořádali Schwarzenbergové pro pozvanou vybranou společnost a hony měly nejprve trvání dva týdny a od roku 1907 šest dnů. Lov se zaměřoval na drobnou zvěř, na nadhánění černé zvěře, muflonů a daňků ve Staré oboře. Později se pořádal také parforsní hon a na nádvoří probíhal výřad spárkaté zvěře.

Období

Statistiky

  • 50 fotek
  • 4 se líbí

Fototechnika

Nikon D7000

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více

Vytvořte si fotodárky

Z alb a fotek na Rajčeti nebo i z disku počítače si můžete snadno a rychle vytvořit různé fotodárky pro sebe nebo své přátele.

Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-06-16 Hluboká nad Vltavou a jeho zámek
Komentáře Přidat